Schaduwborden waarom heb ik een schaduwbord nodig?

De 5S methode en schaduwborden

De 5S methode is een Lean verbetermethode om de werkplek te organiseren. Ook wel 5S werkplekorganisatie genoemd. Het doel van 5S is eenvoudig: efficiënter werken. Kort samengevat wordt een efficiënte werkplek gecreëerd door het wegnemen van verspillingen en het standaardiseren van uw werkomgeving.

5S methode

5S staat voor 5 woorden die beginnen met de letter ‘S’. Oorspronkelijk zijn dit Japanse woorden maar de vijf woorden kunnen zowel in het Engels als in het Nederlands vertaald worden met woorden die beginnen met de letter ‘S’. Scheiden | Schikken | Schoonmaken | Standaardiseren | Stand houden. Binnen een 5S georganiseerde werkplek hebben alle materialen een vaste plaats en zijn overbodige materialen afwezig. Daarnaast wordt de omgeving volgens een standaard methode schoon gehouden en wordt de 5S-staat van de werkplek frequent beoordeeld middels een audit/ controle

Schaduwborden

Schoonmaakmaterialen en gereedschap zijn tools welke vaak geen vaste plaats bevatten gezien het gebruiksobjecten zijn. Onderdeel van 5S is het aanbrengen van vaste plaatsen. Een schaduwbord zorgt er voor dat schoonmaakmaterialen en gereedschappen op een vaste plaats op de werkplek hangen. De schaduwen op de borden zijn visueel door de kleuren en het valt op als een onderdeel niet aanwezig is. Ook werkt het voor de medewerker enorm overzichtelijk en zorg het voor een tijdsbesparing op het "zoeken" naar de juiste materialen. 

Mogelijkheden Schaduwborden.nl

Samen met de klant kijken we naar de wensen en de mogelijkheden rondom plaatmateriaal, indeling en uiteraard het grafische plaatje. Onze ontwerp afdeling zorgt voor een professioneel eindresultaat. Er is veel mogelijk op het gebied van plaatmateriaal. Schaduwborden kunnen in drie verschillende materialen geleverd worden; Economy, Premium & Superior. Economy is momenteel ons meest geleverde schaduwbord. Dit vanwege het feit dat dit materiaal goed te doorboren is (haken) en te bevestigen aan wand of in een (verrijdbare standaard). Bekijk zelf wat de voordelen van elk materiaal is op de handige overzicht pagina.

Schaduwborden.nl, alles op een plek

Benieuwd naar hoe een professioneel schaduwbord er voor uw organisatie uit kan komen te zien? Wij maken graag kosteloos een eerste ontwerp voor u. Bekijk zelf wat de mogelijkheden zijn op de voorbeelden pagina, ontdek welke materialen er op uw schaduwbord kunnen en vraag direct online een offerte aan.

Ook is het mogelijk om een "test plaat" van het materiaal en de bedrukking van ons in bruikleen te ontvangen, zodat u met eigen ogen kan zien wat het resultaat kan worden. Voor meer informatie over de testplaat kunt u bellen met +31 (0)24 82 00 265 of maak gebruik van ons contactformulier.